Der er mange der tager noget lettere på tingene, når det er et sommerhus de skal sælge, end hvis det var en almindelig bolig til beboelse. Det skyldes måske at vi generelt er mere afslappede omkring sommerhuse – det er jo lidt det, der er meningen, ikke? Vi stiller ikke de samme krav til et sommerhus som vi gør til det sted, vi gerne vil kalde for vores hjem. Det er okay at der er nogle skønhedsfejl hist og her, at alle kopperne er i forskellige farver, og at hjemmet er fyldt med genbrugsmøbler der ikke har noget som helst tilfælles. Det er en del af charmen ved et sommerhus: her tager man tingene med ro, og slapper bare helt af.

Det er også ganske fint at tænke sådan når man opholder sig i sit sommerhus. Men når du står overfor at skulle sælge et sommerhus, så kan det være rigtigt farligt at være for afslappet omkring en masse ting. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser på den lange bane.

Der er eksempelvis en tendens til, at mange sommerhusejere ikke får lavet en Tilstandsrapport sommerhus. Ingen kunne drømme om at købe eller sælge en almindelig bolig uden at have en tilstandsrapport i hånden. Vi kræver at have en fuld forståelse for tilstanden af den bolig vi skal bo i til daglig. Der kan vi ikke acceptere nogen overraskelser. Men når det kommer til sommerhuse så har både købere og sælgere det med at tage tingene mere afslappet. Det betyder at man nogle gange godt kan slippe afsted mat sælge sin bolig uden en tilstandsrapport – men det gør det ikke til en god idé!

Det er nemlig ligeså meget i din interesse, som det er i køberens, at have en tilstandsrapport for sommerhuset med i forbindelse med salget af det. Uden en tilstandsrapport kan du nemlig ikke tegne en ejerskifteforsikring. Uden en ejerskifteforsikring hænger du på eventuelle fejl og mangler, som sælger ikke var blevet gjort eksplicit opmærksom på under salget.

Det betyder at hvis der pludseligt dukker problemer op i sommerhuset, selv 10 år efter du solgte det, så kan det være noget du skal hæfte for. Det er altså noget der hele tiden lurer i baggrunden, og kan komme til at koste dig rigtigt mange penge på et virkeligt uheldigt tidspunkt.

Det er specielt vigtigt når vi snakker sommerhuse, fordi der er større chance for at du køber og sælger flere gange i løbet af dit liv. Du kan altså risikere at have 2 eller 3 sommerhuse derude, som pludseligt kan blive til en dårlig overraskelse, hvis de er solgt uden tilstandsrapport og ejerskifteforsikring.

Du bør derfor altid tegne en ejerskifteforsikring når du sælger dit sommerhus, og det kræver, at du får lavet en tilstandsrapport. Det gode er så, at det udelukkende kan være en god ting i forhold til at sælge dit sommerhus hurtigt og til en god pris.