Vin er noget ganske hverdagsagtigt og samtidig helt specielt. Der er mange familier, hvor mor og far næsten altid drikker et glas vin til aftensmaden. Det er en hyggestund, hvor der smages, mens der sludres om løst og fast og dagens begivenheder vendes. Der kommer ro over feltet, når der er vin i glassene og mad på bordet. Der er pludselig tid nok og tålmodighed. Der er overskud til at tage de små hverdagskonflikter med et smil.

En meget populær drue, der egner sig til de fleste middagsretter, er cabernet sauvignon, som med sin alsidighed og frugtige smag, kompletterer de fleste retter godt. Med cabernet sauvignon har vi at gøre med en drue, der giver en dyb, intens rød farve og en frugtig smag, ofte med elementer af mørke bær, som solbær, brombær og mørke kirsebær. Det forholdsvis høje indhold af garvesyre, får den til at passe godt med selv fede retter. I det hele taget en fremragende drue til mad.

God med andre druer

En anden fordel ved cabernet sauvignon er dens uovertrufne evne til at indgå i sammenhæng med andre druer og dermed skabe helt nye smagsoplevelser for vinelskere. Den indgår gerne i forbindelse med merlot, malbec, shiraz og flere andre druer. Man kan roligt kalde cabernet sauvignon for en alsidig drue, uden derfor at tage karakteren ud af den.

Det er måske ikke mange bekendt, men cabernet sauvignon er faktisk en nyere druesort. Den er en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og har ikke meget mere en tyve år på bagen. Ikke desto mindre er den i dag en af de mest populære druer i verden. Man ser ofte en god cabernet sauvignon serveret ved middagsborde rundt om i verden.

Smag på vinen

Det er ikke en skam at give sig tid til at smage på vinen. Det kan anbefales at vende vinen i mundhulen inden man synker. Så får man alle de mange finesser med. Og ofte smager maden også bedre, når den ledsages af den fyldige smag af god rødvin. Og her er cabernet sauvignon en af de mest velegnede.