
Vin. Noget ganske hverdagsagtigt og samtidig helt specielt. Der. Flere familier. Hvor mor og far næsten altid drikker et glas vin til aftensmaden. Det. En hyggestund. Hvor der smages. Mens der sludres om løst og fast og dagens begivenheder vendes. Der kommer ro over feltet. Når der. Vin i glassene og mad på bordet. Der. Pludselig tid og tålmodighed. Der. Overskud til, at tage de små hverdagskonflikter med et smil.
En meget populær drue. Der egner sig til de fleste middagsretter. Er cabernet sauvignon. Som med sin alsidighed og frugtige smag. Kompletterer de fleste retter godt. Med cabernet sauvignon har vi, at gøre med en drue. Der giver en dyb. Intens rød farve og en frugtig smag. Ofte med elementer af mørke bær. Som solbær. Brombær og mørke kirsebær. Det forholdsvis høje indhold af garvesyre. Får den til, at passe godt med selv fede retter. I det hele taget en fremragende drue til mad.
God med andre druer
En anden fordel ved cabernet sauvignon. Dens uovertrufne evne til, at indgå i sammenhæng med andre druer og dermed skabe helt nye smagsoplevelser for vinelskere. Den indgår gerne i forbindelse med merlot. Malbec. Shiraz og flere andre druer. Man kan roligt kalde cabernet sauvignon for en alsidig drue. Uden derfor, at tage karakteren ud af den;
Det. ikke flere bekendt. Men cabernet sauvignon. en nyere druesort. Den. En krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og har ikke meget mere en tyve år på bagen. Ikke desto mindre. Den i dag en af de mest populære druer i verden. Man ser ofte en god cabernet sauvignon serveret ved middagsborde rundt om i verden.
Smag på vinen
Det. Ikke en skam, at give sig tid til, at smage på vinen. Det kan anbefales, at vende vinen i mundhulen inden man synker. Så får man alle de flere finesser med. Og ofte smager maden også bedre. Når den ledsages af den fyldige smag af god rødvin. Og her. Cabernet sauvignon en af de mest velegnede.