Hvis du er en heldig haveejer, så vil du sikkert gerne have, at haven er klar parat til næste sommer. Hvad mange ikke ved er, at mange planter og træer skal udplantes på bestemte tidspunkter af året for at få de bedste forhold. Hvis du er ny på området og ikke er helt sikker på, hvordan du skal gribe havearbejdet an, så får du her nogle gode tips.

Vælg en ligusterhæk til haven

En flot hæk er både med til at gøre haven flot, men også til at give mere privatliv, så folk ikke kan følge med i alt, hvad der sker. En ligusterhæk er meget populær i Danmark, og ligger tæt op mod bøgen i forhold til popularitet. Hvis du gerne vil have en hæk, som er kompakt og fyldig så er en ligusterhæk, et godt valg.

En ligusterhæk vil give smukke, små fine cremefarvede blomster, hvis altså, at man ikke klipper for meget af hækken. Disse blomster vil komme frem i sommermånederne juni og juli. Blomsterne tiltrækker desuden både insekter og bier, på grund af den sødlige duft, som de afgiver.

Udplantning af en ligusterhækplante

Når denne slags hæk skal plantes, skal det foregå i september/oktober eller i forårsmånederne april/maj. De barrodede hækplanter indenfor denne kategori skal dog plantes imellem løvfald og løvspring. De barrodede hækplanter fra ligustersorten, bruger vinteren til at lave rødder og skal derfor ikke have jord til at beskytte sig omkring dem.

Når du skal udplante denne slags hækplante, så er det en rigtigt god idé at læse en vejledning for dette. Det er nemlig ikke lige meget, hvordan man gør det. På plantorama.dk kan du læse en grundig vejledning, sådan at din ligusterhæk for de optimale rammer for at vokse sig stor.

Ligusterhækken kan fås i flere sorter, alt efter, hvilken type man er til. Der kan nemlig være forskel på blandt andet bladenes facon og farve. Du kan finde meget mere information på Plantorama’s hjemmeside og blive klogere på denne slags hækplante. Måske finder du også andet interessant, som kan pryde din have.