Når du arbejder på et hjemmekontor, kan belysningen være med til at øge din produktivitet. Dårlig kontorbelysning kan reducere din energi, give dig hovedpine, dæmpe dit humør og i sidste ende forringe din evne til at arbejde effektivt.

Hvis du ikke har meget naturligt lys, er kunstigt lys endnu vigtigere, når du er i gang med at udvælge belysning til hjemmekontoret. Mange tror fejlagtigt, at det er nok med en enkelt lampe på bordet eller i loftet.

Men rent faktisk er det vigtigt med flere forskellige lyskilder, så dit arbejdsområde er oplyst på bedste vis. Hos PlusLED finder du alt i arbejdslys til dit hjemmekontor.

En lampe på bordet som arbejdslys er altafgørende

Til computerarbejde, papirarbejde og andre opgaver, der kræver fokus og koncentration, skal du vælge en fokuseret lyskilde dedikeret til det, du laver. En justerbar bordlampe kan sætte lyset præcis der, hvor du har brug for det, hvilket er en fordel.

Hvis dit hjemmekontor har flere arbejdsstationer – f.eks. et skrivebord til computer- og telefonarbejde, et arkiveringsområde og et bord til andre ting, bør du vælge en justerbar bordlampe til hver arbejdsstation.

Glem ikke grundbelysningen

Grundbelysningen er den primære lyskilde og er lige så vigtig som at have et fokuseret lys på dit arbejdsbord. Hvis der ikke er meget naturligt lys på dit kontor, kan du i stedet indrette det med loftsbelysning.

Det kan være spotlamper eller hængelamper i loftet. Placering af loftslamper parallelt med dit arbejdsområde fremfor direkte ovenover det er bedst. På den måde bliver du ikke blændet af lyset, mens du arbejder.

Overvej hyggelig og dekorativ belysning

I betragtning af at du tilbringer en stor del af din dag på dit hjemmekontor, er det en god investering at gøre rummet hyggeligt og æstetisk indbydende. Desuden er en af ​​fordelene ved at arbejde hjemmefra, at du kan indrette rummet, som du ønsker. Og belysning er en god måde at gøre dette på.

En spotlampe kan for eksempel fremhæve et familieportræt, en samling af dine yndlingsting eller en flot plakat for at holde dig inspireret. LED-strips er en anden smart belysningsløsning. At placere dem i bogreoler eller bag skrivebordet er en enkel måde at skabe spændende belysningseffekter og puste liv ind i dit kontor.

Dæmpbare LED-pærer er en god idé

For at skabe det absolut bedste lys på dit hjemmekontor er det ydermere en god idé at vælge dæmpbare LED-pærer. Der findes mange forskellige former for pærer på markedet, men disse vil klart være de bedste til dette formål.

Med dæmpbare pærer kan du justere dem i forskellige niveauer. På den måde kan dit arbejdslys reguleres alt efter dine ønsker og behov. Nogle tidspunkter på dagen har du helt klart brug for, at lyset er skarpere end på andre tidspunkter.

Ved brug af en dæmpbar pære kan du derfor selv vælge, om du har brug for et blødt eller et mere skarpt lys. Dette sikrer, at du får noget utroligt fleksibelt og funktionelt arbejdslys, som du kan få glæde af hele dagen uanset, om det er lyst eller mørkt udenfor.