Det kan ofte være rart at gå med det sikre valg og vælge en neutral farve, når køkkenet, udhuset eller båden skal males. Med alle de farvenuancer, der findes, er mulighederne, for at vi kan sætte vores helt eget præg på vores hjem og ejendele, uendelige. Måske skulle du også tage chancen og gå efter en mere vovet farve.

Det kan virke skræmmende at vælge en ny farve, der ikke er neutral. Neutrale farver passer til de fleste møbler, og vi ved, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud. Heldigvis findes der utroligt mange forskellige farvekoder, der kan udfordre den overbevisning. Et af de mest benyttede mærker Jotun har maling til lige præcis det projekt, som du har brug for, hvad end der er tale om udendørs kalkning eller en ny farve på badeværelset.

Det at vælge den rigtige Jotun-farve kan dog være svært, her er derfor nogle ting, som du bør overveje at gøre inden.

Brug de sociale medier:

I en tid, hvor de fleste deler ud af deres liv, er der også rig mulighed for at finde inspiration i andres hjem på nettet. Her kan du gå på opdagelse i hashtags og finde boligsider, der kan inspirere dig til at vælge den rigtige farve fra Jotun. Ofte vil du også være så heldig, at den præcise farvekode fremgår, så du kan gå direkte ind i din online-butik og bestille farven.

Brug Jotun-appen:

Ved at vælge Jotun som din kommende maling kan du faktisk prøve farven, inden du køber den. Ved at tage et billede af det rum eller den væg, som du skal have malet, kan du i deres app farve vægge. På den måde kan du få den tætteste mulighed for at se det endelige resultat, inden du går i gang.

Brug rummet:

Farver vækker oftest forskellige følelser i os, så tænk på, hvad det er for et rum, malingen skal bruges til. I en spisestue eller stue vil det være en god idé at gå efter nogle varme farver som gul, mørkegrøn eller mørkerød, hvorimod et kontor vil have bedre af violette og lyseblå farver, så inspirationen kan spire til det næste arbejds- eller malerprojekt.