Når du skal finde de bedste gipsplader, så er det vigtigt at du vælger dem ud fra hvilket formål de skal bruges. Der findes nemlig mange forskellige typer gipsplader, og det er ikke alle typer, der er egnede til alle formål. Her får du en oversigt over de mest populære typer af gipsplader, så du kan finde de gipsplader, der passer bedst til dine behov.

Gipsplader til vægge

En af de mest populære typer af gipsplader er gipsplader til vægbeklædning. Vægbeklædningsgipsplader er normalt lavet af en blanding af gips, fibergips og papir, og de er ofte forstærket med armering. Gipsplader til vægge er særligt velegnede til vægge, der skal have en glat overflade, f.eks. i badeværelser eller køkkener. Ydermere kan gipsplader være glasfiberforstærket, som giver en stærkere, mere stabil og slagfast plade, særligt velegnede til at skabe en varmeregulerende effekt i væggene. Ved at sætte et lag af gipsplader over en væg, vil det være muligt at skabe en lydisolerende effekt, som kan gøre det nemmere at få en god nattesøvn, hvis man bor på en travl vej.

Gipsplader til loft

Der findes også gipsplader til brug i loft. Gipsplader til loft er ofte lavet af en blanding af fibergips og papir, og de er normalt også forstærkede. Pladen har en vandafvisende gipskerne og en høj densitet, som gør pladen velegnet til anvendelse indendørs i vådrum til vægge, skråvægge og lofter. Gipsplader til loft er særligt velegnede til lofter, der skal have en glat overflade. Dertil er pladerne til loftet også lavet til at lydisolere.

Gipsplader til gulve

Gipsplader til gulve er særligt velegnede til gulve, der skal have en blank og glat overflade. Gipsplader til gulve er velegnede til at isolere gulve og så er gipsplader med til at at skabe et jævnt underlag for gulvet, så det er nemmere at lægge plankegulve på, eller for at gøre det lettere at lægge klinker, linoleum eller andet gulvbelægning. Gipsplader til gulve er også medvirkende til at skabe en varmeregulerende effekt i gulvet, og derved holde varmen inde.

Konklusion

Der er mange forskellige typer af gipsplader. Det er derfor vigtigt at du vælger de rigtige gipsplader til det formål du har med at skulle bruge dem, hvad enten det er til gulv, loft eller almindelig vægbeklædning. Her har du fået en oversigt over de mest populære typer af gipsplader, så du kan finde de plader, der passer bedst til dine behov. Hvis du vil vide mere om gipsplader, hvilke du skal bruge og hvordan du bruger dem, kan du finde mere information på stark.dk.