Hvad koster køberrådgivning?

Når man skal købe en bolig, så er mange bange for at blive snydt af sælger. For at sikre sig mod dette, kan det være en god ide at få køberrådgivning, men hvad koster dette egentlig? Og er det en god investering? Det kan du læse mere om og blive klogere på her.  

Hvad er køberrådgivning?  

Køberrådgivning er professionel, juridisk rådgivning omkring køb af ejendom eller bolig gennem en boligadvokat. Boligadvokaten er i modsætning til langt de fleste danskere, kendt med den juridiske terminologi omkring boligkøb. I tillæg til dette, kan boligadvokaten hjælpe dig med at se potentielle juridiske faldgruber med dit boligkøb, eller den bolig du vurderer at købe.  

Det kan være meget billigere at betale for en boligadvokat, end det en potentiel fejl eller et fejlkøb af bolig kan koste dig i sidste ende. Men hvad koster det egentlig at få hjælp af en erfaren boligadvokat?  

Hvad koster det? 

Det er lidt forskelligt hvad det koster fra udbyder til udbyder, og det er også forskelligt, hvad der er inkluderet i boligrådgivningen. En typisk, god boligrådgivning hos en populære udbyder som Nemadvokat, koster 6.495 kr, og inkluderer gennemgang af købsaftalen, rådgivningsskrivelse, godkendelsesskrivelse, godkendelse af handlen, dialog med bank og ejendomsmægler, skøde og refusionsopgørelse og sikring af frigivelse af købssum. Det er med andre ord mange tjenester inkluderet, der skal sikre dig et godt og sikkert boligkøb. Sammenligneligt, er der altså  ikke tale om mange penge, i forhold til det potentielle fejlkøb du kan gøre hvis du ikke selv opdager fejl i din købsaftale eller forhold ved den bolig du vil købe.  

Det er også en forholdsvis lille sum at betale, for at være helt sikker på at du har gjort et godt boligkøb og ikke har overset nogle potentielle juridiske faldgruber i købsaftalen.  

Er det pengene værd?  

Det kan godt betale sig at få professionel boligrådgivning, fordi man kan undgå at lave et fejlkøb og bliver klar over eventuelle fejl og mangler, allerede inden man køber. Det er også en god ide at få en boligrådgiver til at kigge på købskontrakten, og se om der er nogle punkter der kan forhandles til jeres fordel. Du kan også bede om at der indsættes et advokatforbehold i købsaftalen, det vil sige, at du underskriver købsaftalen, men med det forbehold at du får en boligadvokat til at kigge på den ? og aftalen kan ophøre, hvis boligadvokaten opdager forhold i aftalen som gør, at du ikke længere ønsker at købe boligen. På den måde undgår du at blive snydt, og det kan spare dig for et meget dyrt fejlkøb af bolig. På den måde, kan det helt klart betale sig at benytte en boligadvokat til boligrådgivning, når du skal købe ny bolig.