Mange forbinder ikke ligefrem kontorindretning med bæredygtighed, men ikke desto mindre er bæredygtighed blevet omdrejningspunktet for flere virksomheder, der tilbyder kontorindretning til erhverv. 

Tanken er blandt andet at anvende de rigtige råvarer og at udnytte ressourcerne så effektivt som muligt. Men hvordan kan det være, at flere møbelproducerende virksomheder pludselig har fået øjnene op for bæredygtighed?

Klimabevidste brugere

Det skyldes ganske enkelt den trend, der har hersket de sidste år, hvor mange brancher indtænker bæredygtighed ind i deres produktion. 

Det breder sig som ringe i vandet, hvor branchernes bæredygtige tankegang smitter af på andre brancher, der forsøger at “følge trop”. Brugerne er blevet mere klimabevidste, og det giver derfor god mening at indtænke bæredygtighed i både branding, markedsføring og produktion. 

En verdensomspændende trend

At brugerne er blevet mere klimabevidste afspejles i mange forskellige brancher. De fleste af os har allerede været præsenteret for bæredygtighed i modebranchen, hvor de store modehuse eksempelvis producerer tøj og sko, der er lavet af affald, som er samlet op fra verdenshavene. Temaet for modeugen i 2020 stod også i bæredygtighedens tegn. Endvidere hitter tøj fra genbrugsbutikker også mere end nogensinde. Selv de store bloggere, der let ville kunne finde penge til dyre nyproducerede beklædningsvarer, vælger genbrugstøj (vintage). 

Moden er ikke det eneste sted, vi i højere grad præsenteres for tanken om bæredygtighed og klimabevidsthed. Der er også kommet fokus på miljø og klima blandt andet i form af el-biler. 

Bæredygtighed og tanke på miljø er derfor blevet en verdensomspændende trend – så hvorfor ikke også inkorporere bæredygtighed i kontorindretningen?

Bæredygtighed i kontorindretningen 

Det kan sagtens lade sig gøre at indtænke bæredygtighed i kontorindretningen, og mange virksomheder har fået øjnene op for den forskel, det kan gøre at sælge kontormøbler, som er produceret på en bæredygtig måde. 

Her handler det blandt andet om at genbruge materialer og at udnytte ressourcerne så effektivt, som det er muligt. 

Kontorindretningen følger trop

Bæredygtighed i kontorindretning til erhverv er dermed også blevet en trend, der fylder mere og mere i branchen. 

Verden har i højere grad fået øjnene op for miljø og bæredygtighed, og det er derfor positivt, at virksomheder, der sælger kontorindretning til små og store virksomheder, også følger trop.