Det kan være svært at motiver sig selv, til at opretholde træningen derhjemme. Lad os se lidt nærmere på, hvordan du kan opretholde et hjemmetræningsprogram og faktisk gøre det sjovt at træne. Træning kan nemt blive en del af din hverdag – uden at du behøver at gå ned i fitnesscentret.  

Kom i form derhjemme 

Det er en myte at hjemmetræningsprogram ikke fungerer. Det fungerer nemlig, så længe du rent faktisk overholder det. Det mange dog oplever, er at det er meget svært at opretholde motivationen derhjemme, og hurtigt falder af på sit træningsprogram. Det er altså det vi skal gøre noget ved.  

Man får som regel lidt mere disciplin, af at gå ned i fitness, men det er en god øvelse, selv at overholde det program og de mål man har sat sig selv. Det første du skal gøre, for at opretholde din motivation i forbindelse med hjemmetræning, er at ikke bide over for meget.  

Det mange gør, er nemlig at de vælger et alt for ambitiøst program, som de så ikke kan overholde. Så er det heller ikke så mærkeligt, at det bliver svært at komme i form derhjemme. Vælg et lidt nemmere og måske også lidt sjovere program, som du rent faktisk kan holde.  

Gør træning til en glæde  

Det lyder måske lidt ekstremt, men hjemmetræning kan faktisk blive noget, som du glæder dig til. Måske har du bare brug for at ændre mindset? Tænk på hjemmetræningen som ‘dig-tid’, dette er en tid som du har til dig selv og for dig selv. Det er nemlig en gave til både din krop og din hjerne, så de kan fungere bedre i hverdagen. Sæt noget fantastisk musik på, som du elsker, og fokuser heller på et kort fullbody program flere gange om ugen, i stedet for at pine dig selv gennem et alt for langt program en gang eller to om ugen.  

Du kan sagtens gøre det sjovt og overskueligt at træne derhjemme. Del din hjemmetræning op i spiselige portionsstørrelser, så du rent faktisk kan motivere dig selv til at komme igennem programmet. Når du har fundet et program, som du er glad for, og noget musik du elsker – så er det bare med at komme i gang.